Themazondagen in Bokrijk

06/08/15 om 12:10 - Bijgewerkt om 12:10

Bokrijk net even anders? De drie komende zondagen staan in teken van een specifiek thema: Bokrijkspelen, reuzenoptocht en terug naar school.

Themazondagen in Bokrijk

Het Openluchtmuseum Bokrijk is meer dan zomaar een verzameling oude huizen, waar je de oude huisraad kan bewonderen. Vooral in de weekend en tijdens de vakanties valt er veel meer te beleven en kan je actief de wereld van toen ontdekken.

In de zomer wordt er zelfs nog een extra tandje bijgestoken en staan de zondagen telkens in een bepaald thema.

Op 9 augustus is dat Bokrijkspelen. Allerlei volkssporten en -spelen staan in de kijker: krulbollen, beugelen, ringsteken per fiets, hoefijzerwerpen, nagelslaan... Je kan het allemaal uitproberen. Of je kan je wagen aan het pagschieten, kruisboogschieten of wipschieten onder begeleiding van een gespecialiseerde sportclub.

Nog op het programma: een interactieve ropeskipping-show. Test even uit hoe goed je zelf nog touwtje kan springen of neem deel aan een wedstrijdje touwspringen. Kinderen kunnen hun eigen springtouw maken. Of kiezen voor iets avontuurlijker en leren balancren op een 'slackline', een koord die tussen de bomen op het Kempens dorpsplein gespannen wordt.

Op 16 augustus komt het thema 'reuzenoptocht' aan bod en op 30 augustus 'terug naar school'.

Kijken en zélf doen: dat is de bedoeling. Op de website vindt een superhandige agenda met het volledige aanbod van dag tot dag. Voor een workshop betaal je extra via 1 of 2 workshopjetons.

Themazondagen in Bokrijk

Themazondagen in Bokrijk

Lees meer over: