Spot 1000 soorten in 1 jaar

16/03/16 om 14:02 - Bijgewerkt om 14:02

Het provinciaal groendomein de Averegten in Heist op den Berg heeft jouw hulp nodig. De uitdaging: 1 jaar, 52 weken, 366 dagen en 1000 soorten.

Spot 1000 soorten in 1 jaar

© Provincie Antwerpen

Van een merel tot een uil en van het zeldzame korstmos tot een paddenstoel. Met behulp van wandelaars en fietsers hoopt natuurdomein De Averegten op één jaar tijd wel 1000 soorten te spotten.

VAN HET PAD AFWIJKEN

Vrijwilligers, bezoekers en zelfs natuurverenigingen worden ingeschakeld om de kaap van 1000 te halen. Zo willen ze iedereen motiveren het natuurdomein te bezoeken, aandachtig rond te kijken en waarnemingen te fotograferen en te delen. Een leuk extraatje: als je toestemming krijgt van de boswachter mag je zelfs van de paden afwijken, zodat je zeker jouw favoriet tegen het lijf loopt.

DE AVEREGTEN

De Averegten is een honderd hectaren natuurdomein met een combinatie tussen open plekken en dichte bossen. Je hebt er een picknickweide, dierenweide, speelzone en natuurgebied. Daarbovenop zijn er vier wandelroutes waaronder eentje geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en joggers. Met andere woorden, de ideale plek voor een zoektocht.

Het project loopt nog het hele jaar door en telt ondertussen al bijna 400 soorten. Heb jij zelf ook iets gespot? Geef het dan aan op www.waarnemingen.be. Haast je naar Heist op den Berg zodat ook jij deel kan uitmaken van het soortenspotten.

Nele Van Rompaey