Special Kust boordevol zeeweetjes en vakantietips

02/04/15 om 15:29 - Bijgewerkt op 03/04/15 om 10:52

Nu verkrijgbaar

Special Kust boordevol zeeweetjes en vakantietips

Een zakje verse, ongepelde noordzeegarnalen van bij de visboer en een glas Rodenbach op een terras in de zon. Het vat perfect samen wat onze kust te bieden heeft: zeelucht en heel veel tijd om te genieten. Zelf je garnalen pellen is weliswaar een geduldwerkje, maar daardoor proef je de zacht-zilte lekkernij des te beter.

Dat verhaal geldt eigenlijk helemaal voor de hele, pakweg 67 kilometer lange kuststrook. Je komt er voor de culinaire geneugten, of voor het sportieve plezier, of om met de kinderen zorgeloos het strand te verkennen en over de dijk te flaneren. Maar als je stilaan het buitenlaagje afpelt, komen er allerlei nieuwe verrassingen naar boven.

Deze vakantiegids helpt je bij die fijne ontdekkingstocht. Niet door de grote uitstappen en avonturen in de verf te zetten, al zijn die er ook: uitgebreide boottochten, de beach clubs met een breed sportief aanbod, mondain winkelen en uitgaan in Knokke... Wij hebben ons meer gericht naar ontdekkingen die de streek voor je onthullen. Een verkenning van mooie gemeenten zoals De Haan en De Panne en hun omgeving. Een uitstap met de garnaalvissers te paard, die erkend zijn als Unesco-erfgoed. Een lijstje van dingen die je moet gedaan hebben aan de kust en een ander van onbekende, maar o zo charmante plekjes.

Als je naar de kust komt, pel dan voorzichtig het buitenlaagje eraf, ontmoet de omgeving en de mensen. De hele zomer lang zijn er in zowat alle badsteden ook de meest uiteenlopende activiteiten - ontspannende, sportieve, culturele - die we hebben opgelijst in een handige agenda achteraan. Kortom, met deze special beleef je je kustvakantie nog intenser!

Lees meer over:

Onze partners