Slechtweeruitstapjes

09/07/14 om 15:38 - Bijgewerkt om 15:38

Bron: Knack Weekend

Ook wanneer de zon niet van de partij is hoef je je niet te vervelen. Tip 3 voor deze zomer.

Slechtweeruitstapjes

Het grijze Belgische zomerweer hoeft de vakantie niet te verpesten, er zijn genoeg fijne uitstapjes die ook bij regenweer leuk zijn. Wij zetten er een paar op een rijtje die bovendien ook heel fijn zijn voor kinderen.

Met retrobus en stoomtrein

Tijdens de zomervakantie kan je je laten terugsturen in de tijd. In Brugge en Knokke kan je elke zondag de retrobus uit de jaren tachtig op stappen richting Maldegem. Daar word je nog heel wat verder teruggestuurd in de tijd, naar het stoomtijdperk. In het Stoomcentrum kan je naast oude stoomlocomotieven ook andere stoommachines bewonderen, zoals een stoombrandweerspuit en een stoomscheepsmotor. Nadat je het museum hebt verkend, vertrekt de stoomtrein voor een ritje naar Eeklo en terug, waarop je kan ervaren hoe de mensen vroeger reisden. Terug in Maldegem kan je nog een ritje maken, deze keer in een dieseltrein. Na een afsluitende filmvoorstelling kom je via de jaren tachtig terug in het heden terecht.

Meer info: www.nostalbus.be

Haal de zon uit een klein koekje

Ben je aan zee en wordt het plots slecht weer? Als je in de buurt van Veurne bent, is het bezoekerscentrum Jules Destrooper in Lo een aanrader. In een moderne tentoonstellingsruimte wordt de geschiedenis van de beroemde koekjes uit de doeken gedaan. De geur van versgebakken lekkers maakt de bezoekers al warm voor de proeverij aan het einde van het bezoek, wanneer je koffie met allerlei soorten koekjes krijgt aangeboden. Sommige koekjes die je in het bezoekerscentrum kan krijgen, vind je niet zomaar in de supermarkt. Je kan dus maar beter meteen een voorraad van je favoriete koekjes inslaan.

Meer info: www.destrooper.be

De kinderen aan het koken

Heb je niet zo'n zin om je door het druilerige weer naar buiten te begeven? Organiseer dan een kookdagje met de kinderen! Neem er enkele kindvriendelijke recepten bij, nodig misschien een paar vriendjes of vriendinnetjes uit en je kan beginnen. Op internet vind je verschillende blogs en websites met recepten speciaal voor kinderen. Neem ook eens een kijkje op Pinterest en Facebook voor ideetjes, of kies een paar recepten van de Keukenpietjes uit Nest!

Enkele websites: www.koken-met-kids.be, www.kinderdiner.nl

Onze partners