Seneffe in de bloemen

22/07/15 om 17:06 - Bijgewerkt om 17:19

Het Domein van Seneffe viert zijn twintigste verjaardag met een een groots bloementapijt en een weekend lang feest.

Seneffe in de bloemen

Het tapijt van de vorige editie. © Michel Clinckemaille

Tijdens het laatste weekend van augustus wordt er in het Kasteel en Domein van Seneffe feest gevierd: ter gelegenheid van de twintigste verjaardag is een mooi en feestelijk programma uitgewerkt.

Blikvanger wordt ongetwijfeld het bloementapijt op het voorplein. Dit jaar is dit geïnspireerd op een geschilderd motief van een achttiende-eeuws kamerscherm uit de collectie van het museum. Duizenden kleurrijke begonia's zullen het motief op een aparte manier visualiseren.

Maar daarnaast zijn er nog tal van activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er concerten en andere muzikale animaties in de tuin, kinderen kunnen deelnemen aan workshops en er worden demonstraties bloemschikken gegeven.

In het Kasteel kan je de permanente collectie 'Praal & Intimiteit' bewonderen, of in de tijdelijke tentoonstelling 'De geneugten van de tuin in de achttiende eeuw' ontdekken.

Daarnaast is er ook een 'smaakmarkt' waar je kennis kan maken met de smaken en tradities van de streek: zoete en zoute delicatessen om ter plekke te proeven of om mee naar huis te nemen.

En last but not least: met een kabelballon kan je de lucht ingaan om zo het Kasteel en de tuinen er rond vanuit een ander perspectief te bewonderen.

Alle praktische informatie vind je op de website.

Onze partners