S.O.S.

30/03/12 om 15:30 - Bijgewerkt om 15:30

Bron: Knack Weekend

Versla de zeemonsters in het NAVIGO-museum.

Het NAVIGO-museum (nieuwe naam voor het Nationaal Visserijmuseum) in Oostduinkerke en het Gentse ontwerpbureau Studio Orka creëerden een museumspel voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Samen met hun ouders moeten ze op zoek naar de zeven zeemonsters om de visser in nood te helpen.

Voor het spel begint wordt er een filmpje getoond van een bange visser die op zoek is naar hulp. Hij ruikt gevaar en vreest dat de zeven zeemonsters in de nabijheid zijn. Het navigatiesysteem op zijn boot is stuk waardoor hij in hun gevaarlijke buurt kan terechtkomen. Daarom roept hij alle kinderen op om de schuilplaats van de zeeduivels te ontdekken zodat hij veilig naar huis kan varen.

Met een zeekaart en een flinke portie moed moeten de kinderen allerlei spannende opdrachten uitvoeren of vragen beantwoorden om Beaufort, Graai, Plastic Bernard, Weenwuuf, Smokke, Scrobot en Roesschaert, de monsters, te vinden. Wanneer de opdrachten goed uitgevoerd zijn kan men een coördinaat vormen op de kaart, op deze manier tekent men een gevaarvrije route voor de visser in nood. Nadien kunnen de kids zich nog verder amuseren in het museum door een eigen Morse-bericht te versturen of een (bijna) echte storm te beleven.

Bekijk hier alvast het filmpje van de visser in nood en schiet hem te hulp.

2 euro, NAVIGO-museum, Pastoor Schmitzstraat 5, 8670 Oostduinkerke (Koksijde), website.