's Nachts is het altijd een beetje spannender

11/08/17 om 13:00 - Bijgewerkt om 12:58

Naar jaarlijkse traditie kan je komende zaterdag de Atlantikwall in Oostende 's avonds bezoeken. In het donker ogen de kanonnen en bunkers nog indrukwekkender dan overdag. Maar gelukkig is er ook gezorgd voor passende verlichting en muziek.

's Nachts is het altijd een beetje spannender

Op zaterdag 19 augustus kunnen geïnteresseerden een avondlijk bezoek brengen aan de 'Atlantikwall' in het provinciedomein Raversyde in Oostende, waar 60 bunkers en geschutstellingen en twee kilometer loopgraven uit beide wereldoorlogen bewaard zijn gebleven.

Het is een uitgelezen kans om op een bijzondere manier kennis te maken met de 'Atlantikwall': muzikanten, kunstenaars en andere artiesten wachten bezoekers op in en tussen de bunkers. Je mag je verwachten aan dans en livemuziek van Sattar Khan & Yentl De Werdt (voorstelling 'Teentaal'), aan concerten van Low Land Home, Leonore, Catbug, Just Wayne, Flo, Barst, Tzii, Jean De Lacoste & Karen Willems en aan een voorstelling van het dichterscollectief Obsidiaan.

Daarnaast zijn er verschillende demonstraties in het kader van 'WereldOceaanDag'. Onder de noemer 'SEAfety First' wordt er aandacht besteed aan de dertien gevaren op en bij de zee: alcohol, bliksem, interactie tussen watersporters, zonnebrand, zand, getij, constructies, stromingen, land en bodem, kwaliteit van het water, dieren, temperatuur van het water, golven en verdrinking.

Tot slot staan er ook gidsen klaar om je meer te vertellen over de geschiedenis van de Atlantikwall en geven leden van Natuurpunt Middenkust extra uitleg bij nachtvlinders en vleermuizen.

Praktisch: gratis nocturne op 19/08, van 18 tot 22 uur. Meer info vind je op de website.

Lees meer over:

Onze partners