Rozen in het Rivierenhof

07/08/14 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:25

Bron: Nest

We serveren weer zomertips: fijne uitjes dicht bij huis. Ga met kersvers opgeleide gidsen op stap in de rozentuin van het Rivierenhof.

Rozen in het Rivierenhof

Afgelopen voorjaar konden vrijwilligers in het Rivierenhof een opleiding tot rozengids volgen. De lesgevers - een tuinjournalist, een rozenveredelaar en professionele onderhoudswerkers - hebben de vrijwilligers opgeleid tot volleerde rozentuingidsen. Zij staan nu te popelen om jou rond te leiden door de prachtige rozentuin.

Het Rivierenhof is een prachtig groendomein in de buurt van Antwerpen en kan elk jaar duizenden bezoekers bekoren. In de rozentuin vind je meer dan 8000 rozelaars van 340 verschillende variëteiten. Ook 100 bekende en minder bekende rozen van Belgische veredelaars kregen er hun plekje.

De prachtige rozen zorgen voor 9000 m² aan geuren- en kleurenpracht, verdeeld over vijf kamers. In een gazon liggen grote rozenperken en er zijn verschillende kleinere perkjes, afgeboord met buxus. Er is ook een pergola met klimrozen, een noord- en zuidborder en een verhoogde border met geurrozen.

Tijdens de rondleiding, die ongeveer anderhalf uur duurt, kan je volop van deze bloemenpracht genieten en krijg je een heleboel tips en leuke weetjes mee. De wandeling loopt over verharde paden en je hebt regelmatig de mogelijkheid om even uit te rusten op een bankje.

Je hoeft niet vooraf te reserveren als je op een van de onderstaande dagen gaat. De rondleiding is bovendien helemaal gratis. Als je op deze dagen niet kan, maar toch graag de rondleiding meemaakt of als je de tuin met een groep wil bezoeken, kan je reserveren. De rozen staan mooi in bloei van half juni tot eind september.

Data rondleidingen:

Vrijdag 8 augustus 2014 om 14u00

Dinsdag 19 augustus 2014 om 14u00

Dinsdag 26 augustus 2014 om 15u00

Zaterdag 30 augustus 2014 om 10u30

Rozentuin Rivierenhof, Parkweg, 2100 Deurne.

Info: www.rivierenhof.be.

Contact: Stella.VANHOFSTRAETEN@provincieantwerpen.be of 03 360 52 00.

Onze partners