Radio 2 Tuindag

24/04/15 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

Op 1 mei staat het domein van Bokrijk volledig in het teken van de Radio 2 Tuindag. De hele dag lang geniet je van een planten-en bloemenmarkt en tal van animaties en workshops.

Radio 2 Tuindag

Met wat hulp zaaien kinderen allerlei groenten en fruit zelf. © Phillipe De Broey

Het centrale thema van dit jaar dompelt je onder in de wereld van de insecten en de eetbare tuin. Op het Landelijke Gilden-plein bouwen kinderen mee aan een insectentipi met zelfgemaakte insecten. Als aandenken mogen ze het beestje mee naar huis nemen. Dappere jongens en meisjes proeven van insecten, kunnen de diertjes aanraken en slepen zo het 'Durver van de dag-diploma' in de wacht. De allerkleinsten maken een leuke ketting of laten zich grimeren. Echte tuinactiviteiten, zoals aardbeien planten en lekkers zaaien voor de tuin, vervolledigen het programma.

Eetbare tuin

Ouders en grootouders ontdekken alles over de eetbare tuin bij de Smaakkaravaan. Madam Confituur en een herborist van de Landelijke Gilde geven er interessante demo's over bereidingen met fruit en kruiden. Je krijgt er ook het recept mee van de Landelijke Gilden-confituur. Natuurlijk kan je ook rondkuieren op de plantenmarkt, waar 200 standhouders hun mooiste bloemen en planten voorstellen. Langs een traject van maar liefst 4.2 km, vind je buxus, vijverplanten, bloembollen, rozen, kruiden en nog veel meer.

Live radio

Radio 2 laat je genieten van life-programma's en activiteiten. 'De Madammen' Anja Cathérine en Britt zijn aanwezig, net als Peter Verhulst van 'De Topcollectie' en Eva Droogmans van de regionale middaguitzending. Allemaal brengen ze hun programma's live vanop het domein. Gastheer Lieven Scheire, bekend van het één-programma 'De Schuur van Scheire', ontvangt interessante sprekers over onderwerpen zoals 'gezond uit eigen grond', moestuinieren en biodiversiteit. Stand-up comedy en natuurkunde verenigd! Aan de Radio 2 - infostand, kan je deelnemen aan begeleide wandelingen doorheen het arboretum van Bokrijk, één van de mooiste en grootste arboreta van België. Tot slot maakt de workshop 'pop pop-bootjes maken', waar je een stoombootje maakt uit recyclagemateriaal, je dag compleet.

Leuk om te weten: Word je lid van Landelijke Gilden op de Radio 2 Tuindag, dan kan dat aan de helft van de prijs.

Meer informatie over het evenement staat op de website.

Lees meer over: