Proeven van belle époque

25/11/11 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Bron: Knack Weekend

Een culinaire wandeling laat u in De Haan en Wenduine kennismaken met pareltjes van de belle époque.

Het zal u misschien verbazen maar verborgen achter de hoge flatgebouwen op de zeedijk vindt u vaak architecturale pareltjes. De Haan spant wat dat betreft de kroon: hier staan nog vrij veel villa's uit de belle-époqueperiode en ze zijn beslist de moeite waard om te ontdekken.

Om dit erfgoed eens extra in de kijker te plaatsen pakt deze kustgemeente nu uit met een speciaal arrangement: Tasty Belle Epoque. Elf weekends lang bieden acht hotels uit zowel De Haan als Wenduine dit winterse verblijfsarrangement aan. Centraal daarin staat de tasty belle-époquewandeling: deze begeleide erfgoedwandeling voert u langs enkele van de mooiste gebouwen uit deze periode en tegelijkertijd krijgt u de kans om te proeven van heerlijke streekproducten en -gerechtjes.

De wandeling vindt afwisselend plaats in De Haan en in Wenduine.

In De Haan: op 26 november, 3 december, 25 februari en 17 maart telkens om 14 uur; op 11 december, 22 januari en 11 maart telkens om 11 uur.

In Wenduine: op 17 december, 4 februari,3 en 17 maart, telkens om 10 u.30.

Ook als dagbezoeker kunt u aan de wandeling deelnemen. Deelnemen kost 12 euro. Vooraf inschrijven is nodig en kan bij de deelnemende hotels of in het infokantoor-tramstationnetje van De Haan.

De deelnemende hotels vindt u op de website.

Lees meer over: