Proef het verleden

13/05/16 om 13:09 - Bijgewerkt om 13:10

Maandag 16 mei organiseert de Nederlandse Kastelenstichting de Dag van het Kasteel. Belgisch kasteel Alden-Biesen neemt ook deel aan de actie, die volledig in het teken staat van het proeven van het verleden.

Proef het verleden

Alden-Biesen is niet enkel een bijzonder kasteel, het heeft ook een prachtig domein dat bestaat uit meer dan 40 hectare unieke hoogstamboomgaarden. Al eeuwenlang worden hier oude fruitrassen geteeld zoals kersen, appelen, peren en pruimen.

Maandag kan je proeven van een glaasje Biesonder appelsap, een rondleiding volgen door het gigantische kasteel met een gespecialiseerde gids en het verhaal achter de boomgaarden en tuinen ontdekken.

Met 'Proef het verleden' als thema, kan je ontdekken wat er in de 18e eeuw zoal op het menu stond. In de vertrekken van het kasteel werden immers, soms dagen aan een stuk, uitgebreide banketten georganiseerd.

Voor 5 euro per persoon (<12 jaar 3 euro) kan je een rondleiding volgen om 14 uur, 15 uur, 16 uur of 17 uur die telkens een uur duurt. Reserveren is niet nodig.

Info: www.alden-biesen.be

Hanne De Groodt