Pas uit: Nest Ardennen

30/05/12 om 10:52 - Bijgewerkt om 10:52

Nest Special Ardennen toont u kanten van het zuiden van ons land die u nog niet kende. Boeiende informatie en massa's tips voor uitstappen, culinaire belevenissen en ontspanning. De ideale gids voor uw Ardennen-vakantie!

België blijft een merkwaardig land. Het punt waarop het vlakke Vlaanderen en de rotsige Ardennen elkaar ontmoeten. De Ardennen, waar water een kostbaar goed met wereldfaam is en waar de ondergrond vol zit met mineralen, tot zelfs een tikje goud toe. Die elementen zijn bepalend voor het landschap en de natuur, voor de woon- en levensstijl van de bewoners, en ook op de industrie hebben ze lang hun stempel gedrukt.

Het is een streek die, ook voor de Nest-redactie, jaar na jaar weer tot verrassende ontdekkingen leidt. Het is de woonplaats van de mysterieuze oehoe, de plaats waar je tientallen meter onder de grond zelf de steenkool kan zien zitten, de streek van de mysterieuze verhalen. Maar ook de omgeving die je in alle rust met een ligfiets kan doorkruisen, waar het water je overal verleidt tot zwemmen, kajakken, zeilen, waar je eindeloos kunt wandelen.

En wie even genoeg heeft van de verkenningen, kan er rustig aan een tafeltje gaan zitten en genieten van de heerlijke producten die deze streek voortbrengt. Van de harde couque de Dinant over heerlijke gedroogde hespen tot uitzonderlijke abdijbieren: traditie en zin voor kwaliteit bepalen hier nog altijd het leven van de bewoners. En dat van u, als u er eens echt uit wil zonder naar de andere kant van Europa te reizen. Want de Ardennen, dat blijft altijd een stukje buitenland in eigen land.

De Special Ardennen ligt nu in de kiosk!

Lees meer over:

Onze partners