Orchideeënfeest in Meise

04/11/15 om 15:36 - Bijgewerkt om 15:37

Nog tot 29 november biedt het overdekte Plantenpaleis van de Plantentuin Meise een uniek spektakel met duizenden tropische planten.

Orchideeënfeest in Meise

Schitterend orchideeënfeest in Meise © Plantentuin Mesie

Spring in de Plantentuin van Meise (Vlaams-Brabant) op het treintje dat je naar het overdekte Plantenpaleis brengt, en je wordt meteen ondergedompeld in een sprookjesachtige bloemenpracht. Je wandelt langs duizenden bloemen, waaronder talloze orchideeënsoorten, maar ook bromelia's en andere tropische planten. Je krijgt er ook uitleg bij over het bijzondere verhaal van de bestuiving van de orchidee. In het kasteel van Meise ontdek je de originele, kleurrijke aquarellen van Europese orchideeën, gemaakt door Elisa Klopfenstein.

Naast de tentoonstelling is er een mogelijkheid tot groepsrondleidingen en een zoektocht voor kinderen. Je kan het orchideeënspektakel dagelijks bewonderen tussen 9.30 en 16.30 uur. Er zijn bovendien nog twee nocturnes, met live muziek vanaf 19 uur (kassa tot 21.30 uur) op 10 en 19 november.

Prijs: 7 euro. Er zijn allerlei kortingen voor kinderen, studenten, senioren... De zoektocht voor kinderen is af te halen aan de kassa en kost 1 euro. Alle praktische info vind je op de website van Flori mundi.

Onze partners