Orchideeën

06/11/14 om 13:50 - Bijgewerkt om 13:50

Bron: Nest

Nog tot 30 november loopt in Meise een tentoonstellingen met duizenden tropische bloemen en planten.

Orchideeën

In de Plantentuin van Meise loopt momenteel Flori Mundi, een wonderlijke tentoonstelling met duizenden tropische bloemen en planten: cyclamen, bromelia's en orchideeën zijn samengebracht in indrukwekkende installaties.

Blikvangers zijn ongetwijfeld de orchideeën, vaak felgekleurd en met grote fraaie bloemen, maar soms ook heel subtiel en verborgen tussen het groen.

Maar wist je dat orchideeën niet alleen een hele grote, maar ook erg bedreigde plantengroep vormen? Niet de orchideeënsoorten die we in de tuincentra vinden. Die zijn gekweekt. Het ergst is het gesteld met de wilde Europese orchideeën, en de soorten die in de toppen van de bomen in het tropisch regenwoud groeien.

Het is de taak van een plantentuin om de biodiversiteit in het plantenrijk te beschermen. Daarom koestert de Plantentuin Meise ook in zijn collecties - binnen én buiten - zo'n 1800 orchideeën van een 1000-tal verschillende soorten en cultivars.

Lang niet alle soorten zijn vertegenwoordigd op de tentoonstelling, maar je maakt er wel kennis met de enorme variatie in het plantenrijk.

Alle praktische info vind je op de website.

Onze partners