Oost-west in bloemen

15/05/15 om 14:16 - Bijgewerkt om 14:16

Dompel jezelf onder in de creaties van bloembinder Daniël Ost tijdens de expo 'Discover the Undiscovered'

Daniël Ost beschikt als geen ander over de vaardigheden van de bloemsierkunst. Hij creëerde al bloemdecoraties voor events in de USA, Italië, Zuid-Korea, Thailand, India, Nederland, Frankrijk, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Japan. In Japan mocht hij een paar jaar geleden de tempel van Izumo in Shimane decoreren. Begin maart deed Ost hetzelfde voor de keizerlijke villa in Kurashiki. Hij werd er zelfs onthaald door de zoon van de keizer en diens dochter.

Geliefd in Japan

In Japan is Ost al jaren geliefd. Dat komt ongetwijfeld doordat hij de klassieke Europese en traditionele Japanse bloemschikkunst perfect weet te verenigen. "In het Westen werkt men met het lichaam van de bloem, in het Oosten voegt men er de ziel aan toe", zegt Ost. Van vakspecialisten kreeg Ost de naam 'The Bridge', omdat hij in al zijn creaties steeds een brug weet te bouwen tussen de culturen van Oost en West. Tussen de weelderige traditie uit het Westen en het verstilde minimalisme en sculpturale van het Oosten.

Unieke kunstwerken

Tijdens de tentoonstelling ontdek je 25 florale sculpturen, die de Oosterse en Westerse cultuur met elkaar verenigen. De werken zijn opgesteld rond een windhoos uit bamboe, die de energie van de natuur voorstelt. Omdat bamboe symbool staat voor positiviteit, is het het perfecte basismiddel voor dit kunstwerk. Naast de sculpturen zijn er ook nog twee feesttafels te bewonderen en twee gedecoreerde urban wagens.

Privéopdrachten

Dat Ost zijn werk publiekelijk voorstelt, is eerder uitzonderlijk. Hij werkt meestal alleen aan privéopdrachten voor klanten uit de hele wereld. Zo werkt hij momenteel aan de verwezenlijking van enkele tuinen in een resort in Las Vegas. Tijdens de zomer zal hij opnieuw de 'Garden of Madness' voor het vipdorp van Tommorrowland voor zijn rekening nemen.

De expo gaat door op 6 en 7 juni, telkens van 10 uur tot 18 uur in Tour & Taxis, Havenlaan 86c in Brussel. Tickets kosten 10 euro. Meer informatie: www.discoverost.be.