Ook in de winkel

20/06/14 om 14:15 - Bijgewerkt om 14:15

Bron: Knack Weekend

De Nest Ardennen Special

Ook in de winkel

Welk beeld komt in je op als je denkt aan vakantie in het zuiden van ons land? Prachtige ongerepte natuur, vanzelfsprekend, met vaak water in de hoofdrol, en boeiend wildleven. Mooie monumenten, van versterkte burchten tot indrukwekkende vierkantshoeves. Of plekken die je gezien moet hebben, zoals de Grotten van Han of de Leeuw van Waterloo.

De bekende verhalen, zeg maar. Altijd de moeite om te beleven en een beetje tijdloos. Minder bekend is dat er tussen die klassiekers van alles beweegt. In het Wallonië dat we hier voorstellen, produceren bijvoorbeeld drie jonge brouwers gloednieuwe bieren waarover we meer zullen horen. In de buurt van Namen verwerkt een jonge ambachtelijke spinster wol van over de hele wereld. Op culinair vlak hebben we overal gedreven vaklui gevonden die, in alle bescheidenheid, topproducten aanbieden: van succulente kazen (zelfs buffelmozzarella!) over heerlijke vleeswaren tot fijne vruchtensiropen en heerlijke patisserie. Boeiende verhalen, stuk voor stuk.

Trouwens, die klassieker trekpleisters, daar gebeurt ook het een en ander mee. Het terrein van de Grotten van Han is aangepakt om een nieuwe generatie bezoekers te ontvangen. De fameuze Leeuw van Waterloo wordt nog even opgeborsteld voor de herdenking van de slag in 1815, maar de laatste route die Napoleon met zijn leger aflegde, kan je nu wel al volgen. Dat is Wallonië vandaag: een gebied vol natuur, geschiedenis, cultuur en traditioneel vakmanschap, maar ook bruisend van leven.

Lees meer over:

Onze partners