Ontdek de wondere wereld van de bijen

16/03/16 om 09:47 - Bijgewerkt om 09:47

Noteer alvast 26 maart in je agenda, want dan is het weer tijd voor de jaarlijkse West-Vlaamse plantendag. Met hun slogan 'meer bloemen voor bijen' wordt het volgens hen tijd om onze bijtjes eens flink in de watten te leggen.

Ontdek de wondere wereld van de bijen

Het rapport van de Verenigde Naties stelt vast dat wereldwijd maar liefst twee op vijf bijensoorten bedreigd zijn. Daarom wil de provincie West-Vlaanderen gezinnen anders leren omgaan met deze gevleugelde vrienden. Hoe kan je jouw tuin bij-vriendelijk maken? Hoe installeer je een verticale tuin? Welke planten kan je best aanschaffen? Experten geven met plezier antwoord op al jouw vragen.

KETTINGZAAGKUNSTENAAR

Organisaties, plantenkwekers, overheden en imkersverenigingen zorgen voor een divers programma vol informatie en animatie. Op het menu: een infostand over creatief werken met paletten, tips en tricks van actieve imkers, kinderanimatie en zelfs een kettingzaagkunstenaar. Nog steeds niet overtuigd? Bezoek dan zeker de workshops over insectenhotels, vogelkasten en vuur maken. Meer informatie vind je op de website van de provincie.

NECTAR NOCH STUIFMEEL

Bijen verzorgen is niet moeilijk. Met deze tips ben je al goed op weg om van jouw tuin een bijenparadijs te maken.

1/ Gebruik beter geen pesticiden: het maakt niet uit welk product je gebruikt, ze hebben altijd een neveneffect.

2/ Voorzie voldoende stuifmeel en nectar: dit hebben ze nodig om hun honger te stillen en hun energiepeil hoog te houden.

3/ Schaf eventueel een bijenhotel aan: het geeft jouw bezoekers een warm welkom en een veilige thuis. Wie zegt daar nu nee tegen?

Heb je er al helemaal zin in? Kom dan nog meer te weten op 26 maart vanaf 10 uur op het LTI Oedelem, Bruggestraat 190, 8730 Oedelem.

Nele Van Rompaey

Ontdek de wondere wereld van de bijen