Nog tot zondag: bioweek

29/05/13 om 17:36 - Bijgewerkt om 17:36

Bron: Knack Weekend

Tijdens de jaarlijkse Bioweek (1-9 juni) wordt de biologische landbouw in de kijker geplaatst.

Nog tot zondag: bioweek

Was vorig jaar Pieter Embrechts het gezicht van de Bioweek, dit jaar staat bioboer Koen Busschots op de affiche. Hij is een van de twaalf ambassadeurs van het evenement dit jaar en staat voor de vele boeren en producenten die kiezen voor biologische teelt en producten. Een biobakker, een biofruitteler, een biowinkelier, een ijsmaker... Elk van de twaalf ambassadeurs heeft een verhaal en legt uit waarom hij of zij koos voor bio. 'Ik kies voor bio omdat het werkt' is dan ook de slogan dit jaar.

Maar hoe kan je biologische producten beter leren kennen dan door te proeven? In heel Vlaanderen heb je keuze uit ruim 90 opendeurdagen en activiteiten. Ken je het recept van heerlijk biologische ijs? Ooit al door een biologische boomgaard gelopen? Zin in een picknick op de boerderij met heerlijk verse producten?

Ontdek je bio liever vanuit je luie zetel, bezoek dan www.bioweek.be en ontmoet de 12 ambassadeurs online. Doe mee met de online wedstrijd en win heerlijke prijzen of zoek de lekkerste adresjes in je buurt om van bio te genieten met de handige BioGenietenGids.

Alle info vindt u op de website www.bioweek.be.