Met belgerinkel naar de winkel

15/04/16 om 11:56 - Bijgewerkt om 11:56

Lenteweer is fietsweer. Dat vindt ook Bond Beter Leefmilieu. Daarom organiseren ze van 30 april tot 4 juni de campagne 'Met Belgerinkel naar de Winkel' waarin ze mensen aanmoedigen de auto een dagje thuis te laten.

Met belgerinkel naar de winkel

Het regent en je moet dringend naar de winkel. Hup, de auto in en een halfuurtje later ben je weer terug. Toch heeft een fietstocht veel meer voordelen dan je denkt: het is gezond, verbetert je weerstand, je blijft langer fit, slaapt beter en het is beter voor het klimaat en onze aarde.

UNIEKE CODE

Bond Beter Leefmilieu wil met deze campagne alle mensen die niet met de auto naar de winkel gaan bedanken. Hoe ze dat doen? Telkens je met de fiets of te voet gaat, krijg je van de deelnemende handelaars een belgerinkel-lot met een unieke code. Deze code kan je online registreren of binnenbrengen in jouw gemeente. Zo maak je kans op een fiets of één van de andere mooie prijzen.

JOUW STAD OF GEMEENTE

Houd er rekening mee dat niet alle handelaars uit jouw stad of gemeente deelnemen. Je kan ze natuurlijk nog steeds aanmoedigen dat toch te doen. Zij kunnen zich dan inschrijven door contact op te nemen met de contactpersoon van de stad.

De campagne loopt van 30 april tot 4 juni. Je vindt de lijst met deelnemende handelaars op de website van Belgerinkel.

Nele Van Rompaey

Onze partners