Landbouwbeurs

26/07/13 om 15:15 - Bijgewerkt om 15:15

Bron: Knack Weekend

Zomertip 11: de Landbouwbeurs van Libramont is een uniek treffen voor wie geïnteresseerd is onze landbouw.

Landbouwbeurs

Een hele zomer lang presenteert Nest u allerlei doe-ideeën en uittips voor een zonnige zomer dicht bij huis. Vandaag stellen we u de Landbouwbeurs van Libramont voor, die dit weekend (26-29/07) plaatsvindt.

Alleen al door zijn omvang is dit een uniek gebeuren: het is een grote openluchttentoonstelling waar jaarlijks zo'n 200.000 bezoekers en 800 exposanten naartoe komen. Ongeveer 40% is afkomstig uit Vlaanderen!

Je vindt er zowat alles wat van ver en dichtbij met de landbouw te maken heeft: machines en agrovoeding, veeteelt en tuinbouw, bosbouw, onderzoek, onderwijs en cultuur. Thema dit jaar is 'de boom, die produceert, beschermt en bewaart'. Er is een thematentoonstelling, interactieve animatie, lezingen en workshops rond diverse thema's, rondleidingen in het bos...

Maar ook daarnaast is het programma heel divers: van demonstraties in het hoefsmeden, paardrijden en dressuur van honden, tot de traditionele wedstrijden met het Ardense en Belgische trekpaard. Maar ook de runderen komen in de wedstrijdarena (Limousin, Belgisch blauw...) en er zijn demonstraties met de nieuwste landbouwmachines. Kortom, een evenement voor groot en klein.

Alle praktische info vindt u op de website www.foiredelibramont.be.