Landbouwbeurs

27/07/12 om 12:13 - Bijgewerkt om 12:13

Bron: Knack Weekend

Dit weekend vindt in Libramont de bekende landbouwbeurs plaats: een uniek treffen voor wie geïnteresseerd is in land- en bosbouw.

Landbouwbeurs

De Beurs van Libramont (27-30/07) was al groot en groots en is nu nog groter geworden. Met 15.000 m² extra tentoonstellingspercelen, zowel binnen als buiten, kwam er plaats vrij voor nieuwe sectoren als groene zones, parken en tuinen, maar ook voor reeds bestaande zones als die van de landbouwmachines, het dorp van het paard en de hernieuwbare energie.

Centrale thema dit jaar is voedsel, van de akker tot het bord. Geen onlogische keuze, gezien eten altijd een hoofdbekommernis is van de mens en de landbouw een centrale rol speelt in het produceren van voedsel. Blikvanger is de tentoonstelling 'Aan tafel', die eerder al in Brussel te zien was. Uitgangspunt van deze expositie is de vraag 'wat gebeurt er in ons bord?' Hongersnood aan de ene kant, zwaarlijvigheid en junkfood aan de andere kant, prijzen die de pan uitswingen, voedselrellen; en tegelijkertijd is koken ongelooflijk hot en voortdurend op alle televisiezenders te vinden. Eten is allerminst banaal. Het geeft een beeld van de krachtverhoudingen binnen onze maatschappij, verraadt onze cultuur, vertelt onze geschiedenis. En wat wordt het in 2050, wanneer we met 9 miljard mensen op aarde zullen zijn?

Daarnaast krijgen ook de dieren opnieuw volop aandacht. Met de jumping van Libramont als een van de blikvangers en natuurlijk ook de wedstrijden van het Ardense trekpaard. Met demonstraties van uitslepen, aanspannen en trimmen; het nationaal kampioenschap (op 29 juli), de menwedstrijd (30 juli) en de internationale uitsleepwedstrijd (30 juli).

Verder op het programma: verschillende paardenshows, voorstelling van de verschillende runderrassen, demonstraties van gereedschap voor groenzones en terreinvoertuigen, interprovinciale schapenwedstrijd en een ezelwedstrijd,....

Alle praktische info vindt u op de website.