Labyrint

09/07/13 om 18:07 - Bijgewerkt om 18:07

Bron: Knack Weekend

Zomertip 7: een hele zomer lang presenteert Nest u allerlei doe-ideeën en uittips voor een zonnige zomer dicht bij huis. Dit keer: verdwalen in het grote maïsdoolhof van Barvaux.

Labyrint

In 1997 werd het Labyrint in Barvaux (vlak bij Durbuy) voor het eerst opgetrokken. Sindsdien is er geen zomer voorbij gegaan of er verscheen opnieuw een maïsdoolhof. Van meet af aan werd er telkens gekozen voor een thema uit de sprookjes of stripwereld: Alice in Wonderland, Pinocchio, Kuifje,...

Dit jaar staat alles in het teken van de Smurfen en worden groot en klein uitgenodigd om in het kronkelende parcours de snode Gargamel te dwarsbomen. Door een toverspreuk van Gargamel werden de Smurfen door de tijd geprojecteerd, sommige in de prehistorie, een aantal in de middeleeuwen en nog andere zijn beland in 2013....

Naast het grote doolhof zijn er verschillende grotere en kleinere opgetrokken. Zo is er het deurenlabyrint met tweeduizend vierkante meter houten omheiningen. En een minilabyrint voor de kleintjes, naast het speelplein en geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

In de 'tuin van de beroemde labyrinten' maakt u kennis met de bekendste doolhoven ter wereld. Maar er is ook een biologische moestuin waar je meer leert over al dan niet vergeten groenten: bonen, bieten, pastinaken, radijzen,... Op het pompoenenveld mag je zelfs een pompoen plukken en mee naar huis nemen.

Nieuw dit jaar is het educatieve labyrint met 620 m² bloemperken in teken van de biodiversiteit.

Het maïsdoolhof is elke dag open tot 31 augustus, daarna in de weekends tot 6 oktober.

Alle praktische informatie vind je op de website: www.lelabyrinthe.be

Onze partners