Kunstzomer in de Leiestreek

17/06/15 om 11:04 - Bijgewerkt op 19/06/15 om 15:14

Een hele zomer lang werken van 56 hedendaagse kunstenaars op prachtige locaties in de Leiestreek.

Kunstzomer in de Leiestreek

Net als vorig jaar, zal de huidige editie heel wat bizarre kunstwerken bevatten. © Toerisme Leiestreek

Op 6 juni gaat Kunstzomer 2015 van start in Transfo Zwevegem met het openingsevent Kunst onder Stroom. De oude electriciteitscentrale toont kunstwerken van verschillende artiesten en krijgt even een nieuwe invulling. Nadien houdt de tentoonstelling halt in Spiere-Helkijn, Deerlijk, Vichte, Ingooigem, Machelen-aan-de-Leie en Waregem om op 13 september af te sluiten in Kuurne. Dit jaar zijn er nieuwe thema's en kunstdisciplines zoals muziek, foto- en videografie.

Enkele opmerkelijke kunstenaars

Deelnemend kunstenaar Gèsman zorgt met zijn Cardboard Hippies Collectief voor een muzikale toets op verschillende locaties van Kunstzomer. Het werk 'Vier Jaargetijden' van Denis De Gloire vormt het sluitstuk van de tentoonstelling. De cafébaas uit Waregem, die bovendien een getalenteerd schilder is, brengt met zijn vierluik een hommage aan de beroemde Amerikaanse kunstenaar Jackson Pollock. Pollock is vooral bekend van zijn action paintings, waarbij hij verf op het doek laat spatten. Het resultaat is een kleurrijk lijnenpalet.

Kunst voor het goede doel

De Kunstzomer steunt dit jaar het goede doel "Een Hart voor West-Vlaanderen", een vereniging voor kansarme jongeren in West-Vlaanderen. Brouwerij 'Het Alternatief' in Izegem zorgt voor kunstige biermandjes en 20 werken van deelnemende kunstenaars worden op de slotdag geveild tijdens een kunstveiling.

Meer info en een overzicht van alle locaties, is te vinden op de website: www.kunstzomer-leiestreek.be.

Lees meer over: