Krokuskriebels

16/02/12 om 10:38 - Bijgewerkt om 10:38

Bron: Knack Weekend

Zet uw creatieve brein aan het werk in het Diamantmuseum.

Nog geen plannen met uw kinderen tijdens de krokusvakantie? Reserveer dan nu een plekje in een van de ateliers van het Diamantmuseum. Kinderen (6-16 jaar) kunnen er op een creatieve manier kennismaken met de diamant en experimenteren met juwelen in een van de workshops.

Blinkersteen Ateliers

Leef u uit in één van de Blinkersteen Ateliers en waan u in een wereld vol pracht en praal. Geen creatieveling? Doe dan inspiratie op in het juwelenkistje van artiesten zoals Lady Gaga en Justin Bieber. De ateliers zijn onderverdeeld per leeftijdscategorie. 6 tot 9-jarigen ontwerpen een Mega Mindy-masker of een K3-armbandje in het atelier 'Playing with music'. In het atelier 'Starstruck' (10-12 jaar) kan men oorbellen creëren zoals die van Britney Spears en ermee schitteren in een echte fotoshoot. De oudsten restylen hun idolen met zelfgemaakte juwelensetjes in het atelier 'De Designers'(12-16 jaar).

Voor de eerste keer is er ook een gezinsatelier waar de kids samen met broers, zussen, mama en/of papa sieraden kunnen ontwerpen. Achteraf wordt er een foto getrokken van het hele gezin.

Krokuskriebels

Verder is er ook een zoektocht 'Als stenen konden spreken', een initiatief van de Gezinsbond. Ga met het hele gezin op zoek naar het fonkelende prinsessenkroontje, een zeemeermin of een kleurrijke pauw in het museum. Via een audiogids kunnen de kinderen naar korte verhaaltjes luisteren. Hierover worden enkele vragen gesteld waarna de kinderen op zoek moeten naar het juiste antwoord. Als u de zoektocht goed doorstaan hebt wacht er u nog een blinkende verrassing!