Kom op tegen Kanker bestaat 25 jaar

19/11/14 om 12:36 - Bijgewerkt op 02/12/14 om 13:38

En dat wordt gevierd met een groots kunstproject.

Kom op tegen Kanker bestaat 25 jaar

25 jaar creatief actievoeren. 25 jaar spraakmakende campagnes. 25 jaar vechten. Dat kan en mag niet onopgemerkt voorbijgaan.

Om even bij die verjaardag stil te staan, is een uniek kunstproject opgezet: Kom op tegen Kanker nodigde een vijftiental kunstenaars uit om een werk te creëren rond hét symbool van de actie: de azalea. Daarbij komt een brede waaier aan disciplines aan bod: schilders, beeldhouwers, maar ook mode-ontwerpers, bloemenkunstenaars, illustratoren en fotografen. Sommigen zijn bekend bij een breed publiek, andere zijn relatief onbekend.

Het lijstje deelnemers is op zijn zachtst gezegd interessant te noemen: illustratrice Eva Mouton, schilder Piet Raemdonck, mode-ontwerpers Tim Van Steenbergen en Klaas Rommelaere, bloemenkunstenaar Mark Colle, grafittikunstenaar Steve Locatelli en fotografen Athos Burez, Michel Vaerewijck & Ronald Van Der Hilst, juwelenontwerper Pieter Bostoen, conceptueel kunstenaar Maarten Vanden Eynde, schilder/fotograaf Thomas Bogaert, installatiekunstenaars Will Beckers en Christian Bors & Marius Ritiu en multidisciplinair artiest Michiel Pelerents. Hedwig Snoeckx tenslotte brengt een ode aan haar overleden partner en beeldhouwer Dirk Claesen door middel van een schetsboek. Naast deze individuele kunstenaars werd ook een samenwerking aangegaan met Janna Beck en Marius Janusauskas van de Antwerpse Academie.

Alle werken worden tentoongesteld bij de Verbeke Foundation. Deze tentoonstelling opent op 27 november en loopt tot einde maart. Info: www.komoptegenkanker.be.