Kleurrijke lente met bloembollententoonstelling

05/04/16 om 10:06 - Bijgewerkt om 10:06

Denk aan een voorjaarsbloem en je mag er bijna zeker van zijn dat je ze kan vinden tijdens de bloembollententoonstelling op het karaktervolle domein van het Kasteel van Groot-Bijgaarden.

Kleurrijke lente met bloembollententoonstelling

In het 14 hectare grote park werden één miljoen bloembollen van maar liefst 500 soorten handmatig gepland. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van specialist uit het bloembollenvak Maarten Bakker.

TULPEN

De voorjaarsbloem die dit jaar extra in de kijker wordt gezet, is de tulp. Ongeveer 400 van de 500 aanwezige soorten zijn tulpen, waaronder de klassieke Triumph tulpen, maar ook de botanische Kaufmanniana. Andere sterren die een plaatsje krijgen in dit kleurrijke schouwspel zijn de trompetvormig narcissen en de blauwe druiven.

FANTASTISCHE DECORATIES

Naast de tuin, kan je ook een bezoekje brengen aan de gerenoveerde serre van 1000 vierkante meter. Daar staan vele creaties van snijbloemen, bloemstukken en fantastische decoraties. Elke week krijgen andere bloemen een plekje in de spotlight en wordt het thema met bijhorende stukken veranderd door top arrangeur Hans Danko.

Krijg je maar niet genoeg van al deze bloemenpracht? Het Labyrint van Groot-Bijgaarden is een stuk geschiedenis. Het is een project uit 1748 van ontwerper Ferdinand-Joseph Derons en is gebaseerd op de typische Franse tuinen van Vaux-le-Vicomte.

Heb je na dit alles zin om ook je eigen tuin op te fleuren, dan kan je aan de uitgang van het park een bloembol aanschaffen. Nog tot 6 mei te bezoeken. Meer informatie vind je op de site van Floralia Brussels.

Nele Van Rompaey