Keukenhof

29/02/12 om 13:37 - Bijgewerkt om 13:37

Bron: Knack Weekend

Bloemenpracht in het teken van Polen.

Naar jaarlijkse gewoonte stelt Keukenhof (22 maart-20 mei) een uitgebreid aanbod tulpen, hyacinten en narcissen tentoon nabij Lisse. Meer dan zeven miljoen bloemen krijgen een plaats op de 32 hectare grond, in een van de paviljoenen of inspiratietuinen. Dit jaar wordt er extra aandacht gegeven aan Polen, dat een belangrijke markt is geworden voor de export van Nederlandse snijbloemen en bollen.

Verspreid over het grote park vindt u prachtige kunstobjecten, verrassende inspiratietuinen en drie speciaal ontworpen paviljoenen. Het Beatrix Paviljoen brengt u naar tropische sferen. Duizenden exotische anthuriums, bromelia's en orchideeën zullen hier tentoongesteld worden. Voor wat meer variatie loopt u door het Willem-Alexander Paviljoen, dat het decor vormt voor een variëteit aan gewasgroepen: van de klassieke bolbloemgewassen tot kamer- en tuinplanten. Hier kunt u ook de grootste lelieshow ter wereld bewonderen. Bloemschikliefhebbers moeten het Oranje Nassau Paviljoen zeker binnenwandelen. Hier geven internationale meesterbloembinders demonstraties bloemschikken in sfeerkamers. Om in het thema 'Polen-Hart van Europa' te blijven, kunt u in dit paviljoen genieten van achtergrondmuziek van de Poolse componist Chopin.

Verder bruist het van activiteiten tijdens deze acht weken bloempracht: bloemenshows, bloemencorso, roofvogelshow, shantykoren,... Ook aan de kinderen is er gedacht. De kleinsten kunnen zich uitleven in de nijntjesspeeltuin en de iets oudere kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht.

Wilt u de streek rondom Keukenhof verder verkennen? Huur een fiets bij Keukenhof of laat u meevaren langsheen de bollenvelden in een van de milieuvriendelijke fluisterboten.

Meer info vindt u op de website.

Onze partners