Kerselaars in Japan

09/01/13 om 15:51 - Bijgewerkt om 15:51

Bron: Knack Weekend

De twintigste verjaardag van de Japanse tuin wordt afgesloten met een exclusieve reis naar Japan. Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Kerselaars in Japan

De twintigste verjaardag van de Japanse tuin Hasselt wordt afgesloten met een reis naar Japan. Maximaal zevenenveertig deelnemers kunnen begin april 2013, mee op ontdekkingstocht van Tokyo tot Hiroshima en dat terwijl de kerselaars er in volle bloei staan!

Uitnodigen tot kennismaking met Japanse cultuur, is een van de belangrijkste pijlers waarop de jumelage tussen Itami (Japan) en Hasselt bouwt. Vandaar trouwens ook de Japanse tuin in Hasselt, studentenuitwisselingen en eens om de vijf jaar een burgerreis. De volgende burgerreis vindt plaats van 2 tot 13 april 2013, in volle bloeiperiode van de sakura of Japanse kerselaars. Die zullen dan ook volop de sfeer bepalen tijdens alle geplande bezoeken; ze vullen de parken en gaan voor prachtige decors achter en rond tempels en heiligdommen, kastelen en huizen. Tevens verleiden ze Japanners tot o-hanami-ontmoetingen, gezellig picknicken en ontmoeten onder bloeiende kerselaars en dat tot 's avonds laat. De sfeer is er uitbundig en iedereen wenst elkaar een mooie zomer toe.

Deze reis laat dit alles beleven van op de eerste rij. Tien dagen lang worden toeristische hoogtepunten, maar ook verborgen parels van Oosterse cultuur aan elkaar geregen tot een boeiende kennismaking. Zo wordt in Tokyo onder meer bezoek gebracht aan de oostelijke tuin van het keizerlijk paleis. In de keizerlijke stad Kyoto passeren eeuwen tuinkunst de revue, met onder andere de stenentuin Ryoanji? In Itami volgen ontmoetingen met jumelagepartners en vrienden met rondleidingen in en door de stad, om van daaruit door te stoten naar Nara, waar de bakermat van de Japanse cultuur ligt. Getuige de oude tempels, enkele zelfs terug te voorschijn gehaald door archeologisch speurwerk. Via Osaka gaat het vervolgens richting Hiroshima. Hier een bezoek aan het monument en museum waar de atoomaanval van 6 augustus 1945 en de vele slachtoffers die het gevolg waren, herdacht worden. Een ferry brengt de reis naar Miyajima, het heilige eiland met vermiljoenrood tempel- of schrijncomplex en mogelijkheid tot overnachting in een typische ryokan.

De reis wordt begeleid door zowel verantwoordelijken van de Japanse tuin als lokale gidsen. U vindt meer informatie op de website.