Juni rozenmaand

07/06/16 om 14:37 - Bijgewerkt om 14:37

Juni is de rozenmaand bij uitstek. De prachtige bloemen staan dan in volle bloei. Nest verzamelde enkele rozenevenementen waar je de kleurenpracht kan bewonderen.

Juni rozenmaand

1/ Rozensoorten kweken en gebruiken in de keuken

Velt organiseert een workshop kweken, enten, stekken en snoeien van deze prachtige bloemen. Behalve tuinieren willen ze ook de culinaire vaardigheden van de roos in de kijker zetten. Zo maak en proef je er rozenthee, -ijs, en -bavarois.

Info: 5 euro, 9 juni 2016 van 19.30 uur tot 22 uur

Adres: Wijngaardstraat 1, 3070 Kortenberg

2/ Rozenfeest

Ieder jaar verzamelen rozenliefhebbers, veredelaars en kunstenaars zich in en rond de rozentuin in het Rivierenhof in Deurne. Dit jaar belooft weer een waar rozenfestijn te worden met veel lekkers en verrassende animatie. Je vind er echte rozen, geschilderde rozen, rozen verwerkt in confituur of rozenverhalen.

Info: Rivierenhof in samenwerking met Kunstroute District Deurne

12 juni van 11 tot 18 uur.

Adres: Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Turnhoutsebaan 232, 2100 Deurne

www.provincieantwerpen.be

3/ Rozenfeesten Vrijbroekpark Mechelen

Ook in het Vrijbroekpark in Mechelen bloeien de rozen volop in juni. Geniet er van straattheater en muziekoptredens in het prachtige decor van fleurige rozen.

Info: 19 juni van 10 tot 18 uur

Adres: Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

4/ Bezoek aan rozentuin Coloma

Bezoek een van de grootste en belangrijkste rozentuinen van Europa: het 15 ha groot domein van Coloma. Met meer dan 3000 rozenvariëteiten uit 25 verschillende landen hebben ze een totaal van maar liefst 300.000 rozen. Een prachtig tapijt van deze bloemen wacht je op.

Info: 5 euro, 25 juni van 14.30 uur tot 17 uur

Adres: Joseph Depauwstraat 25, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

www.velt.nu

5/ Feest in de rozentuin

Ontdek een palet aan geuren en kleuren tijdens de rozenwandeling door het Arboretum in Kalmthout. Ontdek de roos aan de hand van de themawandeling, verhalen van experts en proef tussendoor van de rozenthee en cake met rozenconfituur.

Info: 26 juni van 10 tot 17 uur

Adres: Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout

6/ Rozenfestijn over de grens

In het Rosarium van de Kasteeltuinen Arcen bij onze noorderburen is het een hele maand feest. Bezoek er verschillende evenementen deze maand zoals bijvoorbeeld een lezing van onze Belgische expert Daniëlle Houbrechts. Ze vertelt over de diverse functies van rozen en deelt haar talloze weetjes over de bloemen. Geniet de hele maand lang van de rozenopera van klassieke muziek op de achtergrond en bezoek de tien aparte thematuinen zoals bijvoorbeeld de Top Tien Tuin waar de 16 meest succesvolle rozen verzameld zijn.

Info: van 4 juni tot 3 juli

Adres: Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, 5944 Arcen

Nog niet genoeg rozen gezien of zoek je een rozentuin in je buurt? Check dan hier alle rozentuinen op een rijtje.

Lees meer over:

Onze partners