Interessante insecten

08/08/14 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:25

Bron: Nest

Kinderen zijn vaak bang van insecten of andere kriebelbeestjes, maar die diertjes kunnen eigenlijk best interessant zijn! Kleine diertjes als slakken, spinnen of insecten kan je bijna overal gemakkelijk vinden en je kan er heel wat van leren. Wie op zoek wil naar insecten om erover te leren, kan deze zomer op verschillende plekken terecht.

Interessante insecten

In het natuur- en milieueducatief centrum Tivoli in Mechelen kunnen kinderen vanaf zes jaar de wondere wereld van de insecten leren kennen. Ga mee op zoek naar kleine diertjes in de moestuin en het insectenhotel van het domein. Je leert over de rol van de beestjes in de natuur, hun plaats in het dierenrijk, hoe ze leven en wat ze eten. Als je goed oplet, kan je er ook enkele leren herkennen!

Tot 31/10, Domein Tivoli, 2800 Mechelen. Info: tivoli@mechelen.be, 015 20 66 84.

Één van de insecten die iedereen wel kent, is de honingbij. Maar weet je ook dat er nog vele andere soorten bijen bestaan? En weet je al hoe de bij leeft, hoe ze haar honing maakt of van welke planten ze het meest houdt? Dat kan je ook allemaal te weten komen in Tivoli. De allerkleinsten leren via spelletjes en verhalen over het leven in de bijenkolonie en oudere kinderen kunnen de bijen bezig zien in de observatiekast.

Tot 31/08, Domein Tivoli, 2800 Mechelen. Info: tivoli@mechelen.be, 015 20 66 84.

Onder dood hout en bladeren kan je zelf op zoek gaan naar allerlei kriebelbeestjes. Als je een diertje gevangen hebt, kan je het eens heel goed bekijken in een potje met vergrootglas. Door de beestjes die je gevangen hebt goed te bestuderen en enkele opdrachtjes uit te voeren, kan je heel wat bijleren. Achteraf worden de kleine diertjes weer vrijgelaten in de natuur.

Tot 31/10, Provinciedomein Huizingen, 1654 Huizingen. Info: nmehuizingen@vlaamsbrabant.be, 02 383 00 28.

Onze partners