Iedereen Kust

07/03/12 om 15:26 - Bijgewerkt om 15:26

Bron: Knack Weekend

Zet het kustseizoen mee in gang en geniet van allerlei voordelen.

Westtoer en de tien kustgemeenten organiseren voor het eerst 'Iedereen Kust' (24 en 25 maart). Aan de hand van dit lenteweekend willen de organisatoren de kust als toeristische bestemming ook in het voorjaar extra in de kijker plaatsen.

Meer dan tweehonderd partners werken mee aan dit project. Het toont dat de toeristische sector ook buiten de traditionele drukke periodes in een mooi aanbod voorziet. Hotels, restaurants, attracties,... stuk voor stuk pakken ze uit met een resem voordelen voor u. In hotels, campings, B&B's en vakantieparken kunt u logeren voor 30, 40 of 50 euro per persoon, per nacht. Attracties en bezienswaardigheden zullen gratis of met een korting toegankelijk zijn. Zo kunt u een gratis initiatie zeilwagenrijden volgen in De Panne of deelnemen aan een rondvaart in de haven van Nieuwpoort.

Bovendien zal op 24 maart het nieuwe wandelnetwerk, dat zo'n vijftig kilometer lang is, in en rond het Zwin geopend worden. Bent u geen wandelaar? Tussen De Panne en Knokke-Heist zullen historische trams rijden waar u gratis kunt opspringen. Op de website kunt u ook deelnemen aan een wedstrijd, zo maakt u kans op een van de geschenken die de Kust weggeeft, waaronder tien overnachtingscheques.

Alle informatie en voordelen vindt u op de website.