Horen, zien en vertellen

02/03/16 om 11:45 - Bijgewerkt om 11:45

Op 20 maart klinkt de planeet net een beetje luider, want dan is het Wereldverteldag. Straffe verhalen verzekerd, want het thema van dit jaar is 'sterke vrouwen'.

Horen, zien en vertellen

Op en rond 20 maart kan je in Vlaanderen - en in de rest van de wereld - genieten van spannende, nostalgische, grappige, romantische en vergeten verhalen. Ze worden verteld op verschillende evenementen, maar een van de leukste moet toch wel 'Boerderij uit de oude doos' zijn. Het Rivierenhof in Deurne ging op zoek naar vertellingen over de sterke boerinnen van onze Vlaamse geschiedenis. Je maakt er kennis met oude foto's en werktuigen, pikt er een textielworkshop mee of vleit je neer op de hooizolder voor een luistermoment.

Klein en groot is welkom op zondag 20 maart van 13u tot 17u op de Kinderboerderij Rivierenhof in Deurne. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig.

Op de website 'Van Stoel tot Stoel' vind je info over alle evenementen die in ons land plaatvinden. Aarzel niet om ook zelf aan het vertellen te slaan en schrijf je in!

Nele Kempeneers

Onze partners