Het park, gelukkig dichtbij

23/05/16 om 15:33 - Bijgewerkt om 15:34

De jaarlijkse Dag van het Park focust op het groen dicht bij huis. En ook dit jaar worden er tientallen activiteiten georganiseerd in de vele grote en kleine parken van Vlaanderen.

Het park, gelukkig dichtbij

'Het park, gelukkig dichtbij'. Met die slogan nodigt de Dag van het Park je uit om die kleine stukjes groen dicht bij huis te (her)ontdekken. In de vele grote en kleine parken van Vlaanderen worden tal van activiteiten georganiseerd.

Wat mag je zoal verwachten?

In het Engels landschapspark van Domein Kiewit (Hasselt) kan je deelnemen aan de Bijzondere Bomenwandeling (14 uur) op zoek naar wat er vandaag nog terug te vinden is van de oorspronkelijke aanplantingen van 150 jaar geleden.

Het Mouriaubos in Duffel wordt omgetoverd tot een avonturenpark (12-18 uur). Er is een deathride van 70 meter, klimmuur van 15 meter hoog, touwenparcours, mobiele kinderboerderij, ponyritjes, knutselen, grime, en nog veel meer.

In Zonnegem kan je de schapen van de Stal van Saffelaere aan het werk zien (13-17 uur). Je ziet hoe het schapen drijven in zijn werk gaat en hoe de dieren geschoren worden.

In Tienen kan je deelnemen aan een workshop 'koken zonder voedselresten' (14-16 uur, vooraf inschrijven is nodig). Er worden kookdemonstraties gegeven en je krijgt tips voor het aankopen en bewaren van voeding.

En in het Maria Hendrikapark kan je deelnemen aan een yogasessie (11-12 en 15-16 uur.

Verder wordt er heel veel gewandeld en gefietst, en worden zowat overal lekkere hapjes en drankjes geserveerd.

Alle info: www.dagvanhetpark.be.

Lees meer over: