Het ei van Vlieg

01/07/13 om 17:19 - Bijgewerkt om 17:19

Bron: Knack Weekend

Zomertip 4: twee maanden lang kunnen kinderen samen met Vlieg op schattenzoektocht. En passant maken ze kennis met allerlei vormen van kunst en cultuur.

Het ei van Vlieg

Een hele zomer lang presenteert Nest u allerlei doe-ideeën en uittips voor een zonnige zomer dicht bij huis. In deze aflevering: de Schat van Vlieg, een cultuurprogramma voor en door en met kinderen.

Voor de vierde keer op rij wordt in Vlaanderen de zomeractie van Vlieg georganiseerd: in meer dan 200 cultuur- en vrijetijdshuizen kunnen kinderen op zoek gaan naar de Schat van Vlieg. Dit jaar vinden ze daarin een kippenpootring, die - via de website - leidt naar één van de 40.000 eieren uit een kunstwerk van Koen Vanmechelen. Wanneer die geheime code uit de schatkist is ingegeven op UiTmetVlieg.be, kan die éne kip geboren worden. De 40.000 eieren worden uitgebroed onder warme rode broedlampen in een artistieke en biologische broedkamer in de Leuvense Kruidtuin. Van al de eieren is er maar één bevrucht. De kip die eruit geboren wordt, is de eerste van de volgende generatie in Vanmechelens Cosmopolitan Chicken Project. Uiteraard wordt dit extra spannend. Maar intussentijd maken kinderen ook kennis met allerlei vormen van kunst en cultuur: ze bezoeken kastelen of het Legermuseum, ze verkennen het Klankenbos of het Zwin, ze kunnen deelnemen aan workshops en zelf een kunstenaar worden... Kortom, ze zullen zich niet vervelen deze zomer.

De actie loopt nog tot 1 september. Alle info: www.uitmetvlieg.be.

Lees meer over: