Hengel Expo

28/11/13 om 12:13 - Bijgewerkt om 12:13

Bron: Knack Weekend

Op 30 november en 1 december staat Kortrijk Xpo helemaal in het teken van de hengelsport.

Hengel Expo

Je zou het misschien niet verwachten maar de Hengel Expo die dit weekend in Kortrijk plaatsvindt, is al aan haar tiende editie toe. Een jubileum dus, want deze tweejaarlijkse beurs kan rekenen op heel wat bijval.

Op Hengel Expo staat alles van, voor en door de hengelaars centraal

Met een recordaantal van meer dan 80 exposanten uit 10 verschillende landen wordt de 10de Hengel Expo erg veelzijdig. En er zijn opnieuw heel wat activiteiten: visvijvers, werpruimte, jeugdactie, doorlopend films over visreizen,...

De toonaangevende merken uit binnen- en buitenland (Arca-Bifa, Champion Feed, Colmic, Dreambaits, Jaxon, Korda-Tackle Guru, Marcel van den Eynde, Maver, Mondial-Sensas, Preston Innovations, SPRO, Tubertini-Supercrack, Yuki,...) zijn aanwezig om hun nieuwigheden voor te stellen en bij heel wat hengelsportzaken kun je je uitrusting aanvullen of vernieuwen.

Daarnaast zijn ook de hengelfederaties uit Vlaanderen, Wallonië en Nederland aanwezig. In het toerismepaviljoen ontdek je hengelreizen naar bestemmingen dichtbij en naar verre landen. Het zal je gegarandeerd doen dromen van je volgende hengeltrip! Gastland dit jaar is Bosnië-Herzegovina, een eerder onbekende bestemming, maar veelbelovend voor hengelaars. Vlagzalm, beekforel, marmer- en neusforel, (grote) karper, meerforel, kopvoorn, witvis, baars, meerval en veel snoekbaars: de Neretva, haar zijrivieren en meren bevatten de meest uitzonderlijke visfauna in Zuid-Oost Europa.

Voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 14 jaar is er de Jeugdactie. Deze bestaat niet enkel uit een leuke zoektocht, maar ook enkele praktische proeven op de visvijvers die centraal in het Hengeldorp gelegen zijn. Deelnemen aan de Jeugdactie staat garant voor een unieke belevenis, én elke deelnemer gaat met een leuke, mooie hengelprijs naar huis.

Alle praktische info vind je op www.hengelexpo.be.

Lees meer over: