Helden

20/02/12 om 12:44 - Bijgewerkt om 12:44

Bron: Knack Weekend

Doe mee aan de wedstrijd van Erfgoeddag.

Erfgoeddag (22/04), een initiatief van FARO (Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed), is het moment waarop de mensen die elke dag inspanningen leveren om ons erfgoed in stand te houden laten zien wat ze doen. Dit jaar staat Erfgoeddag helemaal in het teken van helden. Een stripfiguur, een zanger, uw beste vriend of uw mama. Stuk voor stuk zijn ze een bron van inspiratie en af en toe leiden ze ook wel eens tot irritatie.

Naast de brede waaier aan activiteiten die er deze dag te beleven zijn is er ook een heldenwedstrijd. Maak een foto, tekening of filmpje van één minuut over uw held en vertel waarom u ernaar opkijkt. Een jury kiest er de strafste en creatiefste inzending uit. Deze persoon wint een bedrag van tweehonderd euro en een op maat geschreven en gesigneerd heldengedicht van schrijfster Saskia De Coster. Wie niet in de prijzen viel bij de jury heeft nog een kans met de publieksprijs. Van 1 tot en met 15 april kunt u uw favoriete inzending aanduiden op de Facebook-pagina van Erfgoeddag, de winnaar krijgt een heldenboekenpakket.

Wat moet u hiervoor doen? Stuur uw foto, tekening of filmpje nog door tot 31 maart 2012 samen met een korte tekst naar info@buren.eu. Op dinsdag 17 april zal de prijs uitgereikt worden door Saskia de Coster in de Beursschouwburg in Brussel.