Groengrijs: natuur in de stad

04/08/14 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:49

Bron: Nest

Ontdek de schoonheid van natuur in de stad op de fototentoonstelling Groengrijs.

Groengrijs: natuur in de stad

Groengrijs, een fotoproject van het Centrum voor Beeldexpressie in samenwerking met Natuurpunt, heeft de bedoeling onze ogen te openen voor de natuur in de stad.

Bij natuur denken we al snel aan uitgestrekte landschappen zonder gebouwen, aan bossen en natuurgebieden. Maar ook in onze steden weet de natuur zijn plekje te veroveren. Tussen stoeptegels, tussen voegen van huizen of in keldergaten komt het groen tevoorschijn. En dat groen trekt op zijn beurt dieren aan, die zich ook thuis voelen in de stad.

De voorbije maanden werden verschillende stadswandelingen georganiseerd in heel Vlaanderen, op zoek naar groen in de stad. De wandelingen werden begeleid door een gids en fotograaf. Er werd dus niet enkel kennis opgedaan over de fauna en flora die je in de stad kan vinden, maar ook over de manier waarop je die het best in beeld kan brengen.

Iedereen die tijdens de wandelingen, of op z'n eentje, enkele mooie beelden had gemaakt van natuur in de stad, kon die tot 10 juli inzenden voor de fotowedstrijd. De resultaten van deze wedstrijd werden verzameld in een mooie fototentoonstelling.

De tentoonstelling opent op 15 augustus in de Sint-Baafsabdij in Gent, een prachtig voorbeeld van 'groengrijs' erfgoed. De rondreizende fototentoonstelling verhuist daarna naar het Natuurpuntmuseum in Turnhout en het EcoHuis in Antwerpen.

Data expo's:

Sint-Baafsabdij, Gent. 15-31/08, vr-zo, 14.00 tot 18.00 uur.

Natuurpunt Museum, Turnhout. 09/09-31/10, di-vr, 13.00 tot 16.30 uur.

EcoHuis, Antwerpen. 26/10-19/12, ma-vr, 9.00 tot 16.30 uur.

Meer informatie vind je op www.beeldexpressie.be.