Gouden Eeuw floreert in Keukenhof

23/03/16 om 16:32 - Bijgewerkt om 16:33

De 67ste editie van Keukenhof, het kleurrijke lentepark in Nederland, brengt met tienduizenden bloembollen een ode aan de Gouden Eeuw.

Gouden Eeuw floreert in Keukenhof

Voor de 67ste editie van Keukenhof koos de organisatie 'De Gouden Eeuw' als thema. In deze periode werd de wereld ontdekt en ontstond een wereldwijde handel. Nederlandse ondernemers waren pioniers op dat vlak. Nederland werd een rijk land en maakte een bloeiperiode door op het vlak van handel, wetenschap en kunst. En last but not least: het was ook de tijd waarin de tulpenhandel floreerde. Genoeg stof dus als inspiratie voor een bloemenpark.

Delfts Blauw

Grote blikvanger wordt de bloembollenmozaïek van ruim 250 m², dat een Delfts Blauw-tegel toont waarin de handel over zee en rijke Amsterdamse grachtenpanden zijn afgebeeld. Hiervoor zijn 100.000 bloembollen gebruikt: tulpen, muscari en krokussen. Daarnaast is er dit jaar een Gouden Eeuw-inspiratietuin aangelegd en een Delfts Blauw-tuin.

Het verhaal van de tulp

De tulp, icoon van Nederland, krijgt dit jaar een eigen tentoonstelling waarin je meer leert over de historie van de bloem, de tulpomanie in de 17de eeuw en de tulp vandaag.

Het verhaal van de tulp is niet alleen indrukwekkend, het spreekt nog steeds tot de verbeelding. Bollen die goud waard waren, diefstal, een bergbewoner die zich thuis voelt in het Nederlands klimaat. Maar ook is er het verhaal van de zwarte tulp en zijn er beroemdheden die hun eigen tulp kregen.

Keukenhof is open tot en met 16 mei 2016.