Folklore in de visserij

18/05/16 om 12:16 - Bijgewerkt om 12:16

Van 26 mei tot 29 mei kan je terecht in Oostende voor een heleboel maritiem genot: Oostende voor Anker ontvangt meer dan 150 authentieke schepen en vaartuigen. Spektakel verzekerd.

Net als de voorbije jaren verzamelt het maritiem festival 'Oostende voor Anker' tientallen schepen uit binnen en buitenland in de Oostendse haven. Ze komen van heinde en verre, grote en kleine schepen, elk met een interessante geschiedenis.

Kijk alvast uit naa het stoomschip Hydrograaf en het lichtschip Atlantis, gebouwd in 1905 op een werf in Hamburg. Zijn ook aangekondigd: de Kapitan Borchardt, een driemaster-gaffelgetuigd schoener; de Nele, een replica van een Oostendse tweemastsloep waarmee begin twintigste eeuw op de Noordzee werd gevist; de Mercedes, een vissersschip dat is omgebouwd tot pleziervaartuig; de tweemaster Rupel en de Marjorie II die zijn carrière begon als Baltic-trader en is omgebouwd tot luxe zeilend hotelschip.

Alleen al de aanwezigheid van die tientallen schepen zorgt voor een aparte ambiance. Op en rond de kaaien valt er echter nog meer te beleven. Centrale thema dit jaar is 'folkore in de visserij'. Er wordt gezorgd voor muziek, je kan er luisteren naar de verhalen van jonge en oude scheepslui, scheepskost eten en je laten verrassen door enkele acts. In het Ambachtendorp tonen pottendraaiers, touwslagers, scheepsbouwers en andere vaklui hun kunnen.

Alle praktische info en de lijst van deelnemende schepen vind je op de website.

Hanne De Groodt