Flowertime

14/07/15 om 12:32 - Bijgewerkt om 16:25

Twee jaar geleden startte Brussel met een nieuw initiatief dat het fraaie stadhuis letterlijk in de bloemen zette. Flowertime is de tweede editie van dit evenement.

Twee jaar geleden heette het evenement nog Floraliëntime (om de samenwerking met de Gentse Floraliën in de verf te zetten), maar het concept was hetzelfde: het monumentale Brusselse Stadhuis en zijn omgeving werden letterlijk in de bloemen gezet (zie foto's). De ambities zijn wel gegroeid: Flowertime moet een tweejaarlijks floraal evenement worden dat afwisselend met het fenomenale bloementapijt op de Grote Markt wordt georganiseerd.

Flowertime 2015 vindt plaats van 13 t.e.m. 16 augustus en belooft een ontmoetingsplek te worden voor al wie van bloemschikkunst houdt. Het thema dat de meesterbinders dit jaar moet inspireren is de Italiaanse barok.

De tentoonstelling begint al op de Grote Markt, waar je zal kunnen flaneren door een laan van majestueuze cipressen. Ze voert je door de poort naar het binnenplein waar oleanders en andere mediterrane planten zorgen voor een zuiderse sfeer en dat door De Groene Verbeelding is gedecoreerd met abstracte nesten.

In de verschillende, prestigieuze ruimtes van het stadhuis zelf mochten een 25-tal bloemsierkunstenaars hun creativiteit botvieren. Zo vind je in de gemeenteraadszaal creaties van Mark Colle, bekend van zijn samenwerkingen met modeontwerpers als Dries van Noten, Ann Demeulemeester en Raf Simons.

De Collegezaal is aangekleed door Lieve Buysse, de Maximiliaanzaal door Sören Van Laer. De Grangé-galerij - waar een reeks portretten van de schilder Louis Grangé aan de muren hangt - wordt versierd door Moniek Vanden Berghe. Frederiek Van Pamel fleurt in samenwerking met de Upcomming Florists een van de zalen op met een verrassende ruimtevullende creatie. En de Trouwzaal, een oude praalzaal in de meest pure neogotiek, wordt versierd door Tom Nackaerts.

Je mag kortom een fleurig spektakel van hoog niveau verwachten.

Alle praktische informatie vind je op de website.