Fietsen met Van Gogh

02/03/16 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:13

Of hij zijn oor zelf afhakte of niet blijft een mysterie, maar zeker is wel dat Vincent Van Gogh tot op vandaag een van de meest tot de verbeelding sprekende 19e eeuwse schilders is. In het Nederlandse Noord-Brabant kan je al fietsend zijn leven en inspiratie ontdekken.

Fietsen met Van Gogh

De Van Gogh fietsroute in het Nederlandse Noord-Brabant is uitgeroepen tot Europese Fietsroute van het Jaar 2016. De route neemt je mee langs uiteenlopende landschappen en plaatsen die er vaak nog exact hetzelfde uitzien als op de postimpressionistische schilderijen van Van Gogh. Je ontdekt waar Vincent woonde, werkte en ontspanning vond. Zijn tekenlokaal in Tilburg is een van de haltes die je niet mag overslaan.

De volledige tocht is 335 km lang, maar kan ook makkelijk verdeeld worden in vijf kortere routes die makkelijk op een dag afgelegd kunnen worden. Bij de uitgestippelde tocht hoort een handig boekje voor onderweg met uitneembare kaartjes die je extra informatie geven.

Naast de Van Gogh route waren nog drie andere genomineerden in de race voor de titel Fietsroute van het Jaar: La Vélofrancette (Frankrijk), Herzroute (Zwitserland) en fietsnetwerk Picardisch Wallonië (België).

Meer informatie voor het plannen van je trip vind je op de website.

Nele Kempeneers

Onze partners