Fiets- en wandelbeurs

04/02/15 om 14:44 - Bijgewerkt om 15:12

Liefhebbers van actieve vakanties vinden op de fiets- en wandelbeurs informatie voor hun volgende uitstap in binnen- of buitenland.

Fiets- en wandelbeurs

© Kempers

Na drie jaar in Mechelen, slaat de Fiets- en Wandelbeurs nu haar tenten op in Antwerp Expo. Op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart kan je er terecht voor alle mogelijke informatie over fiets- en wandelvakanties.

Nieuw dit jaar

Voor het eerst heeft de beurs een gastregio: Champagne-Ardenne in het noorden van Frankrijk. Niet alleen worden bezoekers vergast op een heuse champagneceremonie, je verneemt er ook alles over hun fietsnetwerken Champagne à Vélo en Ardennes à Vélo.

Daarnaast bekroont de Fiets en Wandelbeurs voor het eerst een recent Belgisch wandelinitiatief met de titel 'Wandelroute van het Jaar'.

Ook nieuw is de aandacht voor het mountainbiken. Niet onlogisch, want de mogelijkheden om met de mountainbike op een recreatieve manier een heuvelachtige streek te ontdekken worden steeds uitgebreider. Daarom komt er naast een groot fietsparcours waar de bezoekers allerlei (elektrische) fietsen en tandems kunnen uittesten voor het eerst ook een mountainbikeparcours.

En verder

Verder houdt de beurs vast aan het succesvolle concept van de voorbije jaren: een uitgelezen programma met een mix van ervaren fietsers en wandelaars die tips geven (workshops) of vragen beantwoorden (fiets- en wandelinformatiemarkt), bevlogen reizigers die met veel beelden hun verhaal vertellen (lezingen) en commerciële exposanten die hun aanbod presenteren. Bij die laatsten horen toeristische diensten, reisorganisaties met een fiets- of wandelaanbod, aanbieders van accommodaties, fabrikanten en verdelers van outdoormateriaal, fietsfabrikanten, reisboekhandels en allerlei verenigingen.

Meer info: http://www.fietsenwandelbeurs.com.

Fiets- en wandelbeurs

© Roswitha van Wersch

Fiets- en wandelbeurs

© H. van Eck

Lees meer over: