Fiets- en wandelbeurs

01/02/13 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:19

Bron: Knack Weekend

Voor het tweede jaar op rij vindt in de Mechelse Nekkerhal een beurs plaats voor fiets- en wandelliefhebbers.

Fiets- en wandelbeurs

© Dennis Koopen

Fietsen is in. Steeds meer mensen nemen de tweewieler om zich te verplaatsen. Naar de markt, naar het werk, op vakantie. Maar ook de benenwagen wint aan populariteit. Gewoon stappen blijkt ontzettend belangrijk te zijn voor gezondheid en fitheid. Bovendien zijn het twee activiteiten die niet schrikbarend veel geld hoeven te kosten. Geen wonder dus dat er nu ook in ons land een heuse Fiets- en wandelbeurs (16 en 17 februari) wordt georganiseerd.

Zit u met vragen? Zoekt u degelijk fiets- en/of wandelmateriaal? Wilt u weten waaruit een goede fiets- en/of wandeluitrusting bestaat? Wilt u tijdens uw vakantie gaan wandelen of fietsen, maar u weet niet goed hoe eraan te beginnen? Met deze en alle andere vragen kunt u op de Fiets- en Wandelbeurs in Mechelen terecht.

Naast een heleboel standhouders waar u terecht kunt voor deskundig advies zijn er ook drie themapaviljoens. In de eerste staat de e-bikes centraal, met een 2500 m² groot indoor fietsparcours waar u zelf de elektrische fiets kunt uittesten. In het tweede treft u de kleine reisorganisaties, die fiets- en wandelvakanties aanbieden. En in het pelgrimspaviljoen delen ervaren bedevaartgangers hun ervaringen.

Doorlopend vinden er ook ook allerlei lezingen, beeldreportages en workshops plaats over allerlei onderwerpen. Een greep uit het aanbod: fietsen rond Vlaanderen en fietsen in de Himalaya, wandelen in Wallonië, van hut naar hut in de Alpen, avontuurlijk wandelen in IJsland, per fiets van België naar Maleisië, de wandelvoorbereiding en de wandeluitrusting, kamperen in de bergen, EHBO onderweg... Kortom, keuze genoeg.

Alle thema's en alle praktische informatie vindt u op dewebsite.