Europa in 't klein

14/07/15 om 10:12 - Bijgewerkt om 10:12

Het Brusselse miniaturenpark organiseert drie nocturnes: Mini-Europe 'By Night' biedt een betoverend licht- en muziekspektakel en eindigt met een vuurwerk.

Europa in 't klein

Het Brusselse miniaturenpark Mini-Europe organiseert voor de twintigste keer al een zomers klank- en lichtfestival: drie zaterdagen na elkaar kan je het park bezoeken na zonsondergang. Duizend-en-één lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer en zorgen er voor dat je in de tientallen maquettes van Europese monumenten nieuwe details ontdekt. Van Big Ben in Londen, de Parijse Eiffeltoren en de scheve toren van Pisa tot de Cais da Ribeira in Porto, het reuzenrad van Walibi, het stadhuis van Stockholm en het kasteel van Eltz: ze worden allemaal in een feeëriek kleedje gestoken.

Romeinen

Dit seizoen kregen de bezoekers er trouwens nog een attractie bij! Het miniatuurpark staat dit jaar deels in het teken van de Romeinen en wat zij voor Europa betekenden. Bij de Porta Nigra van Trier werd daarom een soort van filmdecor uitgewerkt met imitaties van steenhouwers, ambachtslieden, manoeuvres met een typische kraan uit die periode, grondwerkers die een weg aanleggen... Maar ook legioensoldaten die vechten om de overwinning, terwijl anderen in schildpadhouding voorwaarts gaan onder het bevel van hun centurio.

Feestelijke afsluiter

Het lichtspektakel - op 1, 8 en 15 augustus - wordt omstreeks 22.30 uur afgesloten met een muzikaal vuurwerk: het belooft een vijftien minuten durend feestelijk schouwspel te worden.

Europa in 't klein

Europa in 't klein

Lees meer over: