Eropuit!

18/11/11 om 13:40 - Bijgewerkt om 13:40

Bron: Knack Weekend

Wat gaan we doen dit weekend? Drie boeken ter inspiratie.

Wie inspiratie zoekt voor een dagje uit, kan een beroep doen op een hele resem boeken. Wij stellen u drie nieuwe uitgaven voor.

In 'Kindertripgids Vlaanderen' (Davidsfonds, 24,95 euro) verzamelt Majke Jongen tientallen doe-ideeën voor kleine en grote kinderen. Van binnenspeeltuinen en -zwembaden over kinderboerderijen, huifkar- en boottochten tot musea en leuke picknickplekken. Sommige liggen erg voor de hand, andere zijn verrassend. Wat dacht u bijvoorbeeld van een ritje met de stoomtrein? Of een 16de-eeuwse getijdemolen die nog altijd maalt? Vervelen is er niet meer bij!

De Vespa is hot op dit moment. Zowat overal in Vlaanderen worden er nu Vespa-toertochtjes georganiseerd. Het kon dus ook niet lang duren voor er een boek met leuke dagtrips zou verschijnen. 'Met de Vespa door Vlaanderen' (Borgerhoff & Lamberigts, 22,50 euro) is samengesteld door Johan Mertens en Tom Wattez en bevat tien originele lussen van maximum 100 km. Elke lus gaat langs verkeersluwe wegen en wordt uitvoerig beschreven. Elke tocht is weergegeven op een kaartje. In de marge krijgt u wat uitleg over bezienswaardigheden en elk hoofdstuk eindigt met een reeks adressen (zien & doen, eten & drinken, overnachten). Praktisch en overzichtelijk, en vooral ook mooi vormgegeven.

Ook praktisch is de nieuwe Petit Futé-gids 'Wallonië & Ardennen' (bij de boekhandel, 12 euro). Dit is werkelijk een gidsje boordevol informatie en suggesties. Na een algemene introductie worden per streek de belangrijkste beziens- en wetenswaardigheden op een rij gezet. Bovendien krijgt u tips op het vlak van eten en logeren. Van Haspengouw tot de Gaume en van Namen tot het land van Aarlen, het komt er allemaal in aan bod.

Lees meer over: