Een nachtje slapen in de Plantentuin van Meise

10/06/16 om 16:04 - Bijgewerkt om 16:19

Wonderweekend laat voor de eerste keer in de geschiedenis 200 gezinnen overnachten in de plantentuin Meise. Een festival voor kinderen en ouders met verrassende activiteiten.

Een nachtje slapen in de Plantentuin van Meise

Tijdens het weekend van 19 augustus krijgen 200 gezinnen, verdeeld over vrijdag en zaterdag, de kans om te overnachten tussen de eikenbomen van de Plantentuin in Meise. Wonderweekend heet dit initiatief van vier vaders die het belangrijk vinden om leuke dingen te doen met kinderen en de mooiste herinneringen over te houden aan de kleinste momenten.

Kinderen van 3 tot en met 12 jaar kunnen dat weekend samen met hun ouders slapen in een kartonnen tent of een tipi. De kartonnen tent kan je bovendien eerst zelf versieren en beschilderen.

Echt alles mag tijdens het Wonderweekend! 's Avonds eet heel de familie met zijn handen in Restaurant Zonder Bestek, er komen acrobaten langs die verticaal tegen de muren wandelen, je maakt samen vuur en iedereen mag lang opblijven om een wandeling door de tuin te maken of op de toren van het kasteel op zoek te gaan naar de Poolster.

Wat het festival extra bijzonder maakt, is dat minstens de helft van de opbrengsten geschonken wordt aan SOS Kinderdorpen.

PRAKTISCH

start: 16 uur vrijdagavond of zaterdagavond

einde: 12 u zaterdagmiddag of zondagmiddag

waar: Plantentuin Meise, Nieuwelaan 38, 1860 Meise

prijs: volwassenen 70 euro, kinderen en jongeren 35 euro, peuters gratis

inbegrepen: tent, ontbijt, 2 dagen toegang tot de Plantentuin Meise

voor tickets en meer info : http://www.wonderweekend.be/

Een nachtje slapen in de Plantentuin van Meise