Een kamerplant als blokmaatje

19/04/16 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:43

De examenperiode staat voor de deur en Floor wil een handje helpen. Kamerplanten hebben een positief effect op de luchtkwaliteit en zetten aan tot meer creativiteit en productiviteit. En daarom deelt Floor plantjes uit!

Een kamerplant als blokmaatje

Floor, een online campagne van VLAM, moedigt jongeren al sinds 2013 aan zich te omringen met bloemen en planten. Floor deelt , na een succesvolle editie vorig jaar, opnieuw kamerplantjes uit tijdens de blokperiode van studenten.

Want wie zicht heeft op groen, leeft op positievere vibes. En als er iets is waar studenten nood aan hebben tijdens het blokken, is het dat wel.

De blokmaatjes die uitgedeeld worden zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben ieder een andere eigenschap:

Graslelie: concentratiebuddy

Cactus: energiek blokmaatje

Vetplant: offline partner

Klimop: anti-uitsteller

Rhipsalis: planningsmaat

Aloë vera: anti-paniekzaaier

Varen: motivatievriend

Bij iedere plant zit een steekkaart met praktische verzorgingstips en als extraatje ook tips om beter te studeren. Laat die examens maar beginnen!

Als je een echte plantenliefhebber bent, hou dan zeker Metro in de gaten. Samen met Floor organiseren ze binnenkort een wedstrijd waarbij studenten kans maken op een groene make-over van hun kot ter waarde van 250 euro.

Het Floor-busje begint te toeren vanaf 26 april in Gent. Daar kan je terecht tot 28 april. Daarna rijdt het verder naar Antwerpen waar je plantjes kan afhalen tussen 2 en 4 mei. In Leuven kan je bij het busje terecht tussen 10 en 12 mei en de tour eindigt in Brussel op 17, 18 en 19 mei.

De precieze route en startplaats per stad kan je volgen op hun facebook- of instagrampagina.

Hanne De Groodt