Deinze fleurt het paasweekend op

17/03/16 om 15:06 - Bijgewerkt om 15:06

Heeft jouw tuin nood aan wat verzorging? De Lifestyle Tuinbeurs in Deinze is daar de ideale plek voor. Je vindt er alles om je hof helemaal lenteklaar te maken.

Deinze fleurt het paasweekend op

Een dag vol planten, decoratie en plezier. Daar staat het jaarlijkse plantenevenement in het Kasteel van Ooidonk voor. Een honderdtal exposanten overspoelen je van 26 tot 28 maart met alles voor je tuin: van planten tot vergeten groenten en van tuinmeubelen tot beeldhouwwerken van lokale kunstenaars.

BOOMSNOEIER

De groten kunnen zich laten inspireren door de standen en mits een kleine toeslag genieten van een geleid bezoek aan het kasteel. Maar ook de kleinsten zullen zich niet vervelen. Zij kunnen er terecht voor animatie met een boomsnoeier en boerderijdieren. Na al dat kijken en doen is het natuurlijk tijd voor een hapje eten. Dat kan in de kasteeltoren of op verschillende plekken in het aangelegen park.

TWEE MAAL VERWOEST

Het kasteel van Ooidonk heeft een woeste geschiedenis achter de rug. Zo was het gebouw verschillende keren betrokken bij sociale en religieuze conflicten en maar liefst twee keer volledig verwoest. Dat hield Maarten della Faille niet tegen het kasteel opnieuw op te bouwen en een typische renaissance inrichting te geven. Zeker een bezoek waard.

Voor 8 euro kan je op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 maart terecht op het Kasteel van Ooidonk in Deinze voor de Lifestyle Tuinbeurs.

Nele Van Rompaey