De Gentse Feesten in het groen

18/07/14 om 10:27 - Bijgewerkt om 10:27

Bron: Knack Weekend

Deze zomer serveren we weer zomertips: fijne en verrassende uitjes dicht bij huis.

De Gentse Feesten in het groen

De Gentse Feesten zijn begonnen, en vanaf zondag viert ook de plantentuin van de universiteit mee. Je kan er gedurende een week elke namiddag terecht voor een begeleide wandeling rond een origineel thema.

De wandelingen in de plantentuin nemen je allemaal mee in een origineel verhaal over de planten die je tegenkomt. Je kan op zoek gaan naar planten die in de Bijbel voorkomen en meer te weten komen over de mythes die errond bestaan. Wil je wel eens weten waarom planten en bomen in een bepaalde vorm groeien? Dan is de wandeling rond boomarchitectuur iets voor jou. Andere gidsen vertellen je dan weer waar planten hun naam vandaan halen of leren je de plantensoorten van verschillende biotopen kennen. Volg je liever een algemene rondleiding met een ludiek accent? Dan is de rondleiding in het Gentse dialect een goede keuze!

Naast begeleide wandelingen worden er ook andere activiteiten voorzien in de universiteitstuin. Kinderen kunnen met materiaal uit de plantentuin aan de slag om een kunstwerkje te maken, je kan er planten ruilen en er wordt een tweedehands plantenboekenverkoop georganiseerd. De tuin is bovendien ook enkele avonden open, zodat je de planten kan bewonderen die 's nachts het beste van zichzelf geven. Op de laatste dag van de feesten kan je er ook nog terecht voor eerste hulp bij determinaties: neem onbekende (wilde) planten mee en laat ze door een expert determineren.

20-27/7. Meer info: www.ugent.be, www.gentsefeesten.be.

Onze partners