De Dag van de Landbouw verwacht u

23/08/12 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:01

Bron: Knack Weekend

Op 16 september zetten 50 Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven de deuren open.

De Dag van de Landbouw verwacht u

Ooit was bijna iedereen bij de land- en tuinbouw betrokken, maar vandaag produceert minder dan 1% van de bevolking voedsel voor de andere 99%. De afstand tussen producent en consument is bijzonder groot geworden, en dat is voor beide partijen niet goed. Maar vooral: op land- en tuinbouwbedrijven zijn allerlei dingen te zien die jong en oud kunnen verrassen en boeien. Daarom worden op 16 september overal in Vlaanderen de poorten opengezet voor kleine en grote bezoekers. Ze kunnen er van dichtbij ontdekken hoe het allemaal werkt.

De veelzijdigheid van de bedrijven wordt op die Dag van de Landbouw extra in de verf gezet, door de keuze van uiteenlopende bedrijven, waarvan u er natuurlijk ook meerdere kunt bezoeken. Een leerrijke uitstap, maar ook meer dan dat, want heel vaak kan er genoten worden van een drankje en een hapje, en kunnen de kids zich intussen uitleven in een springkasteel, een maïsdoolhof of een strohoek.

Praktisch

De Dag van de Landbouw is een organisatie van Landelijke Gilden en Boerenbond. De meeste bedrijven zijn te bezoeken tussen 13 en 18 uur, tenzij anders aangegeven. Op www.dagvandelandbouw.be staat de lijst van alle deelnemende bedrijven, met zoekfuncties. Leden van Landelijke Gilden vinden ze ook in hun ledenblad Buiten.

Onze partners